Olej do smażenia – jaki wybrać?

Kilka lat temu Polacy niemal znacznie ograniczyli używanie olejów w kuchni. Dużą popularność w naszym kraju zyskała natomiast oliwa z oliwek, którą dodawaliśmy zarówno

Read More

Kiełki – bogactwo witamin

Kiełki to wspaniały, wiosenny dodatek do kanapek, twarożków i sałatek. Oprócz tego, że nadają one przygotowywanej potrawie bardzo dużo niepowtarzalnego smaku, zawierają też wiele cennych

Read More

Orzechy piniowe

Orzeszki piniowe to bardzo popularny dodatek do dań kuchni włoskiej. Niestety, w Polsce wciąż nie cieszy się zbyt dużą popularnością. Tymczasem na tle innych orzechów, które wszystkie zawierają

Read More

Właściwości lecznicze granatu

Granat to jeden z owoców, którego właściwości lecznicze znane były chińskim lekarzom już od czasów starożytnych. Jakie dolegliwości wówczas zwalczano za jego pomocą? Medycy uważali wtedy, że granat to

Read More

Amarantus – bezglutenowe zboże

Polacy coraz bardziej zaczynają doceniać zalety zrównoważonej i prawidłowo dobranej diety. Nic więc dziwnego, że w ostatnim czasie niemal zawrotną karierę w naszym

Read More

Pierogi z grillowanym kurczakiem

Pierogi to danie wymagające, ale bardzo smaczne. Przyjęło się, że jest tuczące, z uwagi na dużą ilość mąki pszennej, jaka idzie do ciasta. A gdyby tak zrobić fit pierogi? Bo

Read More