Tarta to bardzo proste i szybkie w wykonaniu danie, które możesz zaserwować swoim domownikom na niedzielny obiad. Jego wykonanie zajmie ci najwyżej pół godziny. Ważne jest dobrze wyrobione i podpieczone ciasto.

A potem już tylko możesz liczyć na swoją fantazję i dowolnie dobierać składniki na smakowite nadzienie. Tarta jest przede wszystkim daniem zdrowym, gdyż do jej przyrządzenia wykorzystuje się głównie różnego rodzaju warzywa. Interesujących przepisów nie brakuje.

Tarta po włosku? Proszę bardzo – z cukinią, pomidorami i mozarellą. Masz ochotę na tartę inspirowaną kuchnią francuską? Wykorzystaj oliwki, żółty ser i zioła prowansalskie. Możesz też pokusić się o wersję dla miłośników mięsa.

Tarta z mięsem mielonym czy kurczakiem z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zwłaszcza teraz, w sezonie wiosennym, do przygotowania swojej ulubionej tarty, używaj świeżych i zdrowych warzyw. Zyskasz kolorowe, pyszne danie, które z pewnością zasmakuje całej twojej rodzinie.