Zdrowe tarty na obiad

Zdrowe tarty na obiad

Tarta to bardzo proste i szybkie w wykonaniu danie, które możesz zaserwować swoim domownikom na niedzielny obiad. Jego wykonanie zajmie ci najwyżej pół godziny. Ważne jest dobrze wyrobione i podpieczone ciasto.

Przeczytaj również: Tradycyjne potrawy świąteczne

A potem już tylko możesz liczyć na swoją fantazję i dowolnie dobierać składniki na smakowite nadzienie. Tarta jest przede wszystkim daniem zdrowym, gdyż do jej przyrządzenia wykorzystuje się głównie różnego rodzaju warzywa. Interesujących przepisów nie brakuje.

Przeczytaj również: Wartościowe posiłki

Tarta po włosku? Proszę bardzo – z cukinią, pomidorami i mozarellą. Masz ochotę na tartę inspirowaną kuchnią francuską? Wykorzystaj oliwki, żółty ser i zioła prowansalskie. Możesz też pokusić się o wersję dla miłośników mięsa.

Przeczytaj również: Moda na wegetarianizm

Tarta z mięsem mielonym czy kurczakiem z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zwłaszcza teraz, w sezonie wiosennym, do przygotowania swojej ulubionej tarty, używaj świeżych i zdrowych warzyw. Zyskasz kolorowe, pyszne danie, które z pewnością zasmakuje całej twojej rodzinie.